En tanke om sporttittande

Det är måndagen den 30/6, himlen är lagom molnfylld och temperaturen är ca 17 grader Celsius.

 

Tänk er Herr Johansson som sitter framför sin televisionsapparat lite lätt nersjunken i ”hans” fåtölj och beordrar in den ena attiraljen efter den andra, vilka bärs in utav den sedan länge objektsförklarade fru Fru Johansson. En gul dryck i en cylinderformad behållare, en grön påse med gult innehåll och ett par ulltofflor förädlade i den starka färgen knallgrått. Varför dessa tofflor egentligen var tvungna att delta i sporten ”att titta på tv-sport” visste ingen riktigt om, men de skulle ändå vara där för det hade de alltid varit så länge alla kunde minnas.

 

Så ny måste vi vara lite tystare, matchen har precis börjat och engagemanget från Herr Johansson är som alltid fullt från den allra första sekund som bilden av planen (vilken vid detta till fälle är rektangulär, grön med vita sträck, ganska stor och har två stora korgar i var sin sida av planen där man med hjälp av fötterna ska jaga in en boll). Visas på den nyinköpta televisionsapparaten som endast används vid högtidliga tillfällen vilket infaller ungefär fem timmar varje dag. Tiden går och engagemanget stiger helt överraskande över fullt på engagemangsskalan när matchen går in i sitt slutskede. Tilltugget i den gröna påsen ligger nu inte längre i den gröna påsen utan mest runt om den insuttna fåtöljen och den gula drycken i det genomskinliga dryckeskärlet är fortfarande gul, dock befinner sig drycken numera i det inre av Herr Johansson. Plötsligt bryts engagemanget helt och övergår i en stor portion av sorg, besvikelse och ilska. Det ena gänget som jagade den runda sfären förlorade.

 

Så varför sporttittande? Är det engagemanget, chansen att vinna en ofantligt massa pengar på betting, dricka gula drycker där en utav beståndsdelarna är C2H5OH, socialisera eller helt enkelt titta för att det är kul? Om man ska göra de saker jag rabblade upp nu kan man ju faktiskt lika gärna titta på Fem myror är fler än fyra elefanter, vilket i sin tur antagligen är mer lärorikt än någon sport i hela denna värld. Om du vill få engagemang, spela själv. Sugen på att vinna massa pengar, köp en triss. Dricka gul dryck, gå på krogen. Socialisera, allt annat än titta på sport. Titta för att något är kul, text-tv?

 

Man kan verkligen fråga sig varför det är så stort, vad erhåller man för kunskap genom att kolla på sport? Vad Slovakiens målvakt heter i fotboll? Bra att veta tills nästa jobbintervju.

Kan man i allmänhet inte se hur totalt meningslöst det är? Inte konstigt att världen ser ut som den gör.


Kommentarer
Postat av: jenny

fem myror... är bättre än vilken sport som helst:)

2008-06-30 @ 18:57:49
URL: http://jenny-hh.blogg.se/
Postat av: kAljo

Eftersom jag inte lyckades skriva någon bra kritik i form av massa vackra ord och sådant så säger jag kort och gott: nicely done again! Det jag diggar mest är temat du kör på dina små berättelser. :P

2008-07-01 @ 19:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0