En tanke om sporttittande

Det är måndagen den 30/6, himlen är lagom molnfylld och temperaturen är ca 17 grader Celsius.

 

Tänk er Herr Johansson som sitter framför sin televisionsapparat lite lätt nersjunken i ”hans” fåtölj och beordrar in den ena attiraljen efter den andra, vilka bärs in utav den sedan länge objektsförklarade fru Fru Johansson. En gul dryck i en cylinderformad behållare, en grön påse med gult innehåll och ett par ulltofflor förädlade i den starka färgen knallgrått. Varför dessa tofflor egentligen var tvungna att delta i sporten ”att titta på tv-sport” visste ingen riktigt om, men de skulle ändå vara där för det hade de alltid varit så länge alla kunde minnas.

 

Så ny måste vi vara lite tystare, matchen har precis börjat och engagemanget från Herr Johansson är som alltid fullt från den allra första sekund som bilden av planen (vilken vid detta till fälle är rektangulär, grön med vita sträck, ganska stor och har två stora korgar i var sin sida av planen där man med hjälp av fötterna ska jaga in en boll). Visas på den nyinköpta televisionsapparaten som endast används vid högtidliga tillfällen vilket infaller ungefär fem timmar varje dag. Tiden går och engagemanget stiger helt överraskande över fullt på engagemangsskalan när matchen går in i sitt slutskede. Tilltugget i den gröna påsen ligger nu inte längre i den gröna påsen utan mest runt om den insuttna fåtöljen och den gula drycken i det genomskinliga dryckeskärlet är fortfarande gul, dock befinner sig drycken numera i det inre av Herr Johansson. Plötsligt bryts engagemanget helt och övergår i en stor portion av sorg, besvikelse och ilska. Det ena gänget som jagade den runda sfären förlorade.

 

Så varför sporttittande? Är det engagemanget, chansen att vinna en ofantligt massa pengar på betting, dricka gula drycker där en utav beståndsdelarna är C2H5OH, socialisera eller helt enkelt titta för att det är kul? Om man ska göra de saker jag rabblade upp nu kan man ju faktiskt lika gärna titta på Fem myror är fler än fyra elefanter, vilket i sin tur antagligen är mer lärorikt än någon sport i hela denna värld. Om du vill få engagemang, spela själv. Sugen på att vinna massa pengar, köp en triss. Dricka gul dryck, gå på krogen. Socialisera, allt annat än titta på sport. Titta för att något är kul, text-tv?

 

Man kan verkligen fråga sig varför det är så stort, vad erhåller man för kunskap genom att kolla på sport? Vad Slovakiens målvakt heter i fotboll? Bra att veta tills nästa jobbintervju.

Kan man i allmänhet inte se hur totalt meningslöst det är? Inte konstigt att världen ser ut som den gör.


Bloggare

Det är söndagen den 22/6, himlen är lagom molnfylld och temperaturen är ca 13 grader Celsius.

Ja visst är det lite ironiskt, att jag alldeles strax ska börja tala om för er hurdana bloggare är när jag själv sitter här och producerar dessa nästintill meningslösa texter för att helt enkelt tillfredställa min kreativa sida i livet. Men vad är egentligen en meningslös text? Mycket svår fråga att besvara då alla har sin egen smak här i livet. Utan att tveka påstår jag dock att ungefär 80% av allt det som finns i bloggvärlden eller rent av på Internet är rent (eller smutsigt) skräp, även om det finns någon som tycker om detta skräp och tycker att det är det roligaste som finns i den personens tillvaro är det ändå bara skräp. Ingen kommer att komma ihåg det som fanns på den sidan i mer än kanske en vecka, sen är det borta.

 

Vad betyder det då att folk glömmer av det så lätt. Det är helt enkelt bara massa skit som någon sysslolös person (som jag) suttit och knåpat ihop genom att kombinera massa tecken (abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö) till olika meningar, så som denna jag skriver just nu. Jag brukar dock se den här skiten i olika nivåer. Vissa saker på Internet kan vara totalt värdelösa, andra kan vara lite mindre värdelösa eller rent av vara en liten flisa intressanta… äh ni fattar.

 

Nu kör vi på bloggar. Eftersom ni läser den här bloggen nu tycker ni antagligen att den skänker er något, kanske för att den är helt bisarr eller att ni ser någon liten sanning i den. Men hur tänker egentligen folk som skriver vad de har gjort idag? Vem fan vill veta vad ”GlitterStina” har gjort idag? Eller vem bryr sig om ”SuperStaffan” har lyckats cykla 400 mil på under en timma, det är i och för sig ganska duktigt. Men det struntar vi i nu, man kan i alla fall säga att det som dessa människor skriver ger inte gemene man någonting, man får ingen ny kunskap helt enkelt. Om man å andra sidan läser på en blogg som Realistiskfront (propaganda) kan man om man är tillräckligt snabb i huvudet ta lärdom eller åtminstone tänka att ”så är det ju”. Man kan helt enkelt koppla det till något i ens eget liv som man i vanliga fall inte brukar tänka på, sluta vara så ytlig och se bakom den gula eternitfasaden.

 

”Fan vad dum han är”, kanske ni tänker. ”Som om hans blogg skulle vara nått att hänga i backspegeln.” Om ni nu tänker så, vafan läser ni den då för. Det finns faktiskt ett kryss uppe i högra hörnet och stänga ner fönstret med, prova det någon gång. Fungerar väldigt bra faktiskt, man slipper då läsa all skit som står på Internet. Fast det bästa av allt är självklart att dra ur sladden ur datorn. Vilket leder till en massa bra saker, inget krånglar, du slipper dåliga bloggar, du gör något nyttigt och du sparar på energin. Så det är mitt råd. Dra ur sladden.


EU Superstat

Det är måndagen den 16/6, himlen är molnfylld och temperaturen är ca 11 grader Celsius.

 

”Hej och hjärtligt välkomna till diktaturen EU.” Ungefär så kan man antagligen inom en snar framtid presentera landet Sverige och alla andra länder som är med i EU idag. Varför? Jo, såhär ligger det till. Då EU bildades genom en stor hög med lögner och drivs idag på samma sätt har man under en lång tid försökt att ljuga ihop ett förslag som innebär att samtliga länder inom EU skall gå ihop och bilda en enda stor superstat ungefär som USA. Ett antal försök att få igenom detta förslag har redan genomförts med hjälp av att se vad folket i ett antal länder tyckte. Svaret blev då ett rungande NEJ! Vad gör man då? ”Jag vet” säger en utav höjdarna inom EU. ”Vi låter regeringen i länderna bestämma, så slipper vi folkets åsikt.” Hmm, nu blir det lite tvetydigt, var det inte EU som stod för demokrati och pressfrihet osv. Det har jag alltid fått lära mig i alla fall.

 

Hur som helst så genomfördes denna omröstning och precis som EU misstänkte sade alla länder JA förutom ett land som fortfarande ville ha folkomröstning, nämligen Irland. Detta lilla land som endast består av 4.2 miljoner invånare skall nu bestämma ödet för ungefär 500 miljoner människor! Till allas lättnad var inte Irländarna så dumma som man ibland får för sig utan röstade ett klart NEJ (Vi är alla skyldiga dem ett stort tack).

 

Men hur kommer det sig att vi ska tacka dem istället för att ogilla dem, de hindrar ju oss från att gå med i EU:s nya superstat som kommer att ställa allt till rätta i Europa… skojar bara. Jag tänkte nu tala om ett antal saker som kommer att hända ifall denna superstat införs. Nationerna kommer att fråntagas rätten att sköta sin egen ekonomi, försvar, rättsväsende och inrikes frågor kommer inte längre att existera. Över 100.000 EU-lagar kommer att styra våran vardag och sådant som vi idag ser som helt självklart kommer att bli olagligt. Småföretag kommer heller inte längre kunna etableras och ett fruktansvärt stort antal redan befintliga småföretag kommer att gå i graven eftersom regler kommer skrivas enbart för storföretag.

 

Man kommer inte heller att få ett privatliv, allting du gör kommer att övervakas. Telefonsamtal i både fast och mobilt nät kommer avlyssnas. Din e-post och chatt kommer att kunna avläsas. Allting du handlar via bankkort och kreditkort kommer registreras och skickas till en stor databas, kontanter kommer därför att vara ett minne blott (varför tror du att dagens banker vill få bort kontanterna redan nu) Din mobil kommer dessutom att användas som en som en spårare som ser varenda steg du tar och om du inte har mobilen på dig kommer detta ses som terrorism eftersom staten inte längre kan hålla koll på dig. Alla radioapparater kommer dessutom att uppdateras till en digital form så att det inte finns något utrymme för att kunna prata ostört utan att du kan avlyssnas. Sist men inte minst så kommer kameraövervakningen utökas något fruktansvärt, var du än är så kommer de att sitta där och titta på dig.

 

Allt detta görs givetvis (enligt staten) för att förhindra eventuella terroristdåd. Ska det verkligen behöva gå så långt att vi ska få leva i en diktatur där varenda rörelse du gör avläses och hamnar i en stor databas. Detta låter i mina öron helt sjukt, man får rysningar av att bara tänka på det. Tänk er ett liv utan något privat rum. Sen har vi ju frågan, kan vi göra något åt saken… nej det är inte folkets sak att svara på längre eftersom det enligt EU är en för svår fråga för oss att svara på.


Bränslen och Miljö

Det är onsdagen den 11/6, himlen är nästan helt molnfylld och temperaturen är ca 15 grader Celsius.

 
Över tretton kronor snart blir det tjugofem, vart ska det ta vägen? Jepp, det är bensinpriset vi pratar om. Hur kommer vi egentligen att klara det här med att oljan kommer ta slut om tio år, nej fyrtio år eller nej den kunde ju inte ta slut… vem säger vad? Jag håller i vilket fall inte på bensinbolagens ”aldrig ta slut” och att den kommer ta slut inom det närmaste decenniet som alla miljöförespråkare föreslår tror jag inte heller riktigt på eftersom att man hela tiden hittar nya oljekällor i världen som man kan plundra på den svarta lakritssåsen. Det spelar dock inge roll vad folk säger, oljan kommer ändå att användas tills det inte finns en droppe kvar i marken.

 

E85 säger vissa. Men varför? Man kan inte bara kolla på utsläppen från bilen. Du måste också kolla på hur mycket energi det går åt för att tillverka drivmedlet. Etanolen som vi använder att köra bil på kommer idag från massvis av olika källor så som spannmål och sockerrör. Om man tillverkar det av spannmål här i Sverige är vinsten om man ser till utsläppsfaktorn väldigt liten, det är i princip lika miljöskadligt som bensin. Men om man istället väljer att utvinna det av sockerrör i brasilien där arbetarna jobbar ihjäl sig, då blir miljövinsten lite större. Då är frågan, vad ska vi satsa på. Renare avgaser i I-länderna eller döda arbetare i U-länderna. Lite lurig fråga där, eller hur.

 

Tänk bara på alla de miljoner bilar det finns i världen, hur i h****te tror de som bestämmer att man ska kunna ersätta dessa. ”Köp ny miljöbil” vem fan har råd med det? Kanske en promille av de som brukar bil. Hur ska man egentligen kunna ersätta ett hundraårigt drivmedel på några år? Om man frågar mig är det i stort sett omöjligt och dessutom är miljövinsterna ofta ganska dåliga. För om man nu ska ta och byta ut alla bilar, var ska man slänga dessa? Fatta, lite drygt 600 miljoner bilar måste bytas ut, det är ju nästan ett stort skämt i sig.

 

Men ärligt talat å kära läsare, bryr ni er om miljön egentligen och om ni gör det, försöker ni göra något åt nedsmutsningen? Det gör i alla fall inte jag, visst vet jag att det bidrar till växthuseffekten och allt sådant snack. Men finns det någonting som jag som enskild person kan göra… känns inte så.


Demokrati

Det är onsdagen den 4/6, himlen är klarblå och temperaturen är ca 25 grader Celsius.

”Att vara eller inte vara en vara … en vara. Det är frågan.” Sades en gång av den störste underhållare vi någonsin upplevt, alla förstår självklart att jag talar om Claes Eriksson.

Vad har detta med demokrati att göra undrar ni. Ja det skulle jag självklart kunna säga men väljer helt enkelt från att avstå. ”Men snälla” utbrister ni och jag ger tillslut med mig. Det som ligger bakom denna fråga beträffande varor är att man på ett inte allt för enkelt vis kan härleda detta uttryck till landet Sverige.

 

Vi i Sverige har alltid haft, har och kommer nog alltid att ha (tills någon inser att så inte är fallet) en speciell syn på hur vi är som land, milt uttryckt kan vi säga att vi ser oss som en aning bättre än alla andra oavsett vilket ämne det gäller. Eftersom att vi ser oss själva som bättre i alla ämnen betyder det också att vi ser oss själva bättre på att ha ett rättvist styrande i landet det vill säga att vi nästintill är experter på demokrati och rättvisa. Men hur ser det ut egentligen? Är vi så otroligt duktiga som vi själva tror. JA säger politikerna  "….." säger gemene man. Varför säger man "….." är det inte den bästa demokratin i världen där man får säga vad man vill utan att det blir några jobbiga konsekvenser så som att bli uthängd i en kvällstidning som senare kan leda till granskning av någon snäll myndighet?

 

Visst vi ska inte klaga på hur vi har det i Sverige, det är bra (hey, i’m alive) men det kanske inte är riktigt så bra som all reklam och PR säger. Så fort det blir någon liten tvist mellan säg, en myndighet och en privatperson så kan man i ungefär 98.45% av fallen se att landet segrar över den enskilde medborgaren även om det är så att myndigheten har fel. Detta ger väl kanske inte den största förtroendekänslan för det så kallade superdemokratiska landet Sverige. ”Säga vad ni vill kan ni, men göra det ni säger. Så fan heller” är en fras som man kan sätta in i allt för många situationer. Sen har vi även ”Rösta kan ni, men om det inte är bra för oss gör vi det inte”.

 

Ett annat sätt att se på Sverige är att likna det vid ett parti schack där landet Sverige har fått schackfiguren ”Ointaglig borg” och invånarna får vara bönder som står och glor upp längs de 1 476,38 fot höga väggarna av ogenomtränglig betong. Ett sista sätt som vi kan se på det grundar sig på den inledande repliken om varor nämligen att du kan se sverige som en gigantisk stormarknad där du är en frusen ärtskida eller kanske lite ompaketerad köttfärs, vem vet.


RSS 2.0