Dumma i huvudet eller något.

Det är måndag den 19/5, himlen är lätt molnig och temperaturen är ca 11 grader Celsius.

(VARNING! FÖLJANDE TEXT ÄR SERIÖS VILKET ÄR TRÅKIGT. SÅ OM NI INTE VILL HA TRÅKIGT, LÄS INTE.)


Eftersom jag började med att ta upp det här med dumt folk i inlägget nedan, tänkte jag att det kunde vara lika bra att fortsätta på detta tema. Som de flesta mer eller mindre begåvade personer redan upptäckt finns det något som kallas "att vara arg/irriterad eller rent av förbannad/hatisk". Denna ilska brukar om man inte blivit frälst av klarsyntheten verka komma från alla möjliga håll, det vill säga att ilskan kan uppkomma på olika vis. Så som att någon kastar ett suddgummi i någon annans huvud. Men om man som jag tillsammans med ett fåtal andra i världen med mig, ser det på ett realistisk vis, kan man härleda alla denna onödiga aggregation till en sak. Nämligen att folk i allmänhet har en förmåga att vara dumma i huvudet, detta visar sig självklart i olika nyanser på olika personer.

Kolla bara på världen i allmänhet, aldrig har man varit så fixerade vid sitt utseende som nu, man täljer i de stickor till lemmar man har kvar och fyller alla möjliga delar på ens lekamen med silikon eller annat lämpligt utfyllnadsmaterial.
Man bestiger berg och hoppar ner för vattenfall som efter ett idogt hoppande och klättrande kommer leda till den människans död, vilket man inte på något vis ska bry sig om eftersom de frivilligt satte sig i den situation som skapade döds"olyckan". Vilket heller inte är så konstigt eftersom de också är dumma i huvudet.
Sen kan vi alltid se på våra kära politiker som tydligen har mycket svårt att säga orden JA eller NEJ. Var hamnar alla våra skattepengar och dessa miljarder som skänks bort i bidrag varje år? Går det att få reda på det? Det kan ni fundera på.

Vad har det med att vara dumma i huvudet undrar ni. Haha, säger jag. Om ni inte kan tänka er varför får jag helt enkelt be er lämna skärmen, ni känns inte speciellt hoppfulla när det kommer till klarsynhetsfrågan.

Vi säga såhär, varför ser jorden ut som den gör? Varför är det så mycket problem i världen? Folk är dumma i huvudet. Varför slog du ditt syskon egentligen? Ja ja, okey då, men varför tror du att han/hon sa det till dig först då? Det handlar om att se förbi allt det ytliga, se problemet. Har du tänkt på att du kanske är arrogant, självisk eller bara retas för att du inte orkar ta dig ann problemet?

Snälla, tänk ett steg extra. Man måste inte bli arg, det går att lösa på annat vis. Man måste bara träffa rätt med sina ord. Folk är dumma, det är tydligen bara så. Lär dem att tänka om. Innan man slår sönder glasrutan kan du väl tänka på varför du gör det, vilka problem du kan få och vilka andra som blir drabbade.

 

Om vi vill göra världen bättre, tänk! De flesta kan nog faktiskt det, om inte. Akta er?


Kommentarer
Postat av: Christopher

Jag blir inte "klarsynt" i vilket fall Kalle, så försök du. :p

2008-05-20 @ 16:12:54
URL: http://kaljo.blogg.se
Postat av: Åsk

Men ibland är det mycket lättare att placera 9mm-hål i någons huvud.

2008-05-20 @ 18:17:20
Postat av: jenny

"alla möjliga delar på ens lekamen " haha den var ju klockren

2008-05-21 @ 13:26:24
URL: http://jennyhh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0