Murphy

Det är onsdag den 21/5, himlen är molnig och temperaturen är ca 12 grader Celsius.


I alla kulturer och religioner har man alltid i alla tider haft någon person eller kanske mer av gestalter som någon sorts stöttepelare i vardagen, någon som alltid finns med dem och som man kan luta sig tillbaka på. I viss mån kan man säga att även vi klarsynta har en sådan gestalt, dock har vi inte denna individ att luta oss tillbaka på. Nej, han finns alltid där för att göra allting i livet så svårt och krångligt som möjligt.

 

Genom att läsa titeln här ovan får man ut denne persons efternamn, nämligen Murphy. Hans fulla namn var Edward A. Murphy, Jr. Han jobbade som ingenjör och konstruerade raketslädar. Murphy var deltagare i ett arbetslag som hade till uppgift att eliminera alla fel som man kunde hitta på dessa raketslädar och efter ett idogt arbete med detta kunde han lätt konstatera att " Om det finns två eller fler sätt att göra något, och ett av dessa sätt leder till en katastrof, så kommer någon att göra det på det sättet".

 

Detta citat har sedan utvecklats och är idag känt som Murphys lag, eller "Lagen om alltings jävlighet". Detta betyder att allting som har en möjlighet att gå åt helvete kommer också att göra detta. Men som en sann optimist kan jag också konstatera att Om saker och ting verkligen INTE kan gå åt helvete, så kommer det ändå att göra det. Vi tar helt enkelt och kör ett litet snabbt exempel på lagen: Personen X är optimist, han har köpt en ny bil (begagnad, ny för honom) vilket har gjort att han nu är en mycket lycklig man. Men eftersom han är en optimist och köpte bilen för alla sparpengar han hade så kommer han därmed inte ha råd att ha den bilen. Varför inte? Säger ni, jo det kommer att bli så att nästan allting på den bilen kommer gå sönder. Det är inte här frågan om "Om det går sönder" utan det är "När det går sönder". Vad blir nästa grej som gå sönder och när? Det är så man hela tiden måste tänka.

 

När kommer dammsugaren gå sönder? När kommer jag få punktering? Den frågan går dock väldigt lätt att svara på; När du har tagit ur antingen reservhjulet, domkraften eller fälgkorset.

 

Sen har vi en avdelning med Varför?-frågor som till exempel: Varför står den sega gubben/tanten alltid framför mig i kassan? Varför är det alltid stängt i affären eller slut på lager då jag ska ha en specifik vara? Varför blir det regn när jag ska ut och gå/bada/fiska/åka cab? Varför är han/hon aldrig hemma när jag ringer?


Listan kan göras oändligt lång. Sensmoralen av detta är då egentligen. "Du kan egentligen skita i plan A, kör plan B direkt och eftersom plan B kommer gå åt helvete, ta plan C istället så kanske det finns en chans att det lyckas. Detta kallas då att du har fått en bonus, något fungerar."

Kommentarer
Postat av: kAljo

Du är fan min blogg-idol Kalle, sjukt jävla goa inlägg du skriver. :D

2008-05-23 @ 11:40:52
Postat av: jalderyd

Heja Kalle :)

2008-05-27 @ 21:24:29
Postat av: Jenny

Håller helt med de andra:)

2008-05-28 @ 20:07:48
URL: http://jennyhh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0